معرفی - جشنواره تبیان
RouyeshView Portlet
۱۴مین جشنواره دانشآموزی تبیان
طرح پروژه های دانش آموزی تبیان از سال 1383 به منظور گسترش فرهنگ پژوهش، لذت بردن از دانستن و عمیق کردن فهم دانش آموزان از طریق یادگیری بر اساس جستجو گری آغاز به کار کرده و تاکنون سیزده دوره آن در سطح مدارس و مـراکز آموزشی پژوهشی کل کشور برگزار شده است.
مراسم سیزدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی در تاریخ 23 و 24 فروردین ماه ســال 1397 در دانشگاه شهیــد بهشتــی تهران با حضــور 7500 دانش آموز به همراه دبیران راهنمایشان در قالب 1750 گروه از 20 استان کشور در سه بخش سمینارهای علمی، غرفه های نمایشگاهی و مسابقات دانش آموزی برگزار شد.
گسترش فضای مجازی، تعلیم و تربیت دیگر در انحصار مدرسه ها قرار ندارد و حجم عظیمی از محتوای مفید و غیرمفید از طریق اینترنت به سوی فرزندانمان سرازیر شده است.
انباشت و اشباع اطلاعات، تکیه بر حفظیات و روش های قدیمی آموزش را ناکارآمد ساخته و ضرورت تحول در شیوه های یادگیری و تمرکز بر مهارت تجزیه و تحلیل، کارگروهی و خلاقیت در حل مسئله را روشنتر از هر زمان دیگری نموده است.
با توجه به چنین ضرورت هایی، جشنواره ملی پژوهش های دانش آموزی تبیان با رویکرد نوین «ترویج مسئله محوری در آموزش » و «ارتقای نقش نوجوانان در ساخت جامعه فردا » برای ۱۴مین دوره برگزار خواهد شد.
اهداف جشنواره
- ایجاد بستر مجازی مناسب برای راهبری شبکه ای و هدایت سایبری پژوهش
- ارائه ی الگوی صحیح مسئله محوری در آموزش و پژوهش دانش آموزی
- تمرکز بر فرایند یادگیری به جای تأکید صرف برمحصول و نتیجه
- اجتناب از فضای رقابتی مخرب و تقویت روحیه ی اختیار، تعامل و کارگروهی
- رفع موانع تحقق عدالت آموزشی با ایجاد دسترسی استفاده از بهترین محتوای پژوهشی، مربیان،
- خدمات علمی، استعداد سنجی و ... برای دانش آموزان سراسر کشور
- ارتقای افق دید و همت نوجوان به عنوان کنشگری مسئولیت پذیر در تشخیص و حل مسائل پیرامون خود
- شناسایی توانمندی ها و شبکه سازی نخبگانی از دانش آموزان امروز و دانشجویان فردا شناسایی مسائل خرد و ترسیم نقشه مسائل کشور
بخش های جشنواره
۱۴مین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان نیز به حول و قوه الهی و با هدایت و مشاوره مجازی در دو بخش اصلی رویش و مسابقات چالشی در روز های 28 و 29 فروردین ماه 1399 برگزار خواهد شد.
معرفی بخش رویش
آیا تا به حال شده است با خودتان فکر کنید که دانش آموزان از دانشی که طی ۱۲ سال تحصیل و حضور تمام وقت در مدرسه می گیرند، چقدر استفاده می کنند؟ یا مهم تر از این، بپرسید دانشآموزانی که در حل مسائل درسی یا ارائه راهحلهای خلاق برای حل مسئله آلودگی هوا یا ساخت انواع رباتها اینقدر توانمند هستند، چرا نمیتوانند مسائل ساده و روزمره زندگی خود را حل کنند؟ یا مشابه آن در سطوح بالاتر دانشآموزان گذشته که درگیر حل بهروزترین مسائل دنیا در دانشگاهها هستند؛ چرا از حل مسئلههای کشور خودمان درماندهاند؟
مشکل از کجاست؟
آیا مافیایی در کار است و مانع حل مسائل توسط این عزیزان میشود! یا مشکل در جای دیگری است؟
چند سال پیش جمعی از دانشجویان این مرز و بوم به دنبال حل مسئله موانع مالی بر سر راه جوانان علاقهمند به ازدواج، پیگیریهای جدی را شروع کردند و با تلاش و پشتکار بسیار توانستند میزان وام ازدواج را از مبلغ ۳ میلیون تومان (به هر یک از زوجین) به مبلغ ۱۰ میلیون تـومان (به هر یک از زوجین) در سال ۱۳۹۵ افزایش دهند.
این دانشجویان خودشان، مسئله را یافتند و برای حل مسئلهشان، دانشهای مورد نیاز را آموختند و در نهایت مسئله را حل کردند و مطمئنا زوجهای بسیاری را به سر منزل مقصود رساندند!
امسال قرار است که در بخش رویش از ۱۴مین جشنواره دانشآموزی تبیان، (شاید برای اولین بار) دانشآموزان خودشان مسئله را پیشنهاد دهند، خودشان آن را بشناسند، دانشهای لازم را بیاموزند و برای آن راهحل بیابند و در نهایت خودشان مسئلهشان را حل کنند. البته در تمام این مراحل، ما در کنارشان خواهیم بود و مشورتهای لازم و آموزشهای لازم را خواهند داشت.
توضیحی مختصر درباره مراحل طرح رویش
گام اول: آشنایی با مسئله
دانشآموزان در آموزشی تعاملی، با مفهوم مسئله، انواع آن، راههای یافتن آن و . . . آشنا خواهند شد.
گام دوم: تشخیص مسئله
دانشآموزان با طی چند مرحله مهمترین مسئله قابل حل در اطراف خود را شناسایی میکنند.
گام سوم: تبیین مسئله
در این گام مسئله روشنتر میشود. اینکه به چه افراد و مکانها و موقعیتهایی مربوط است، قرار است یک مشکل را حل کند یا فرصتی را احیا کند و اینکه قرار است از کجا به کجا برسیم، در این مرحله مشخص میشود.
گام چهارم: تشریح مسئله
علل مسئله و پیامدها و تاثیراتی که این موضوع بر افراد و بقیه موجودات میگذارد، مشخص میشود. همچنین حوزههای دانشی مربوط به مسئله مشخص میگردند.
گام پنجم: تحلیل مسئله
راهی برای صحتسنجی علل فرض شده طراحی شده و با اجرای آن علل واقعی مسئله را پیدا میکنند. در این مرحله همچنین آموزشی با محوریت راههای یادگیری دانشهای مورد نیازشان هم خواهند داشت.
گام ششم: ایدهپردازی و ارائه راهحل
بارش فکری گروه برای حل مسئله و پیدا کردن بهترین روش حل مسئله با روشهای مختلف در این مرحله انجام میپذیرد. در ضمن این مرحله، آموزش تعاملی دیگری جهت آشنایی دانشآموزان برای تولید ایدههای جدید خواهند داشت.
گام هفتم: اجرای راهحل
دانشآموزان در این مرحله مقدمات اجرای راهحل خود را فراهم میکنند، از جمله مراحل کار، ابزارهای مورد نیاز، لیست هماهنگی با افراد و . . . را مشخص میکنند.
گام هشتم: گزارش فرآیند
در این مرحله باید نتیجه اجرای راهحل خود را در قالبهای مختلف گزارش کنند. همچنین باید حاشیههای کار خود و بازخورد افراد مربوط به مسئله را نیز گزارش دهند. در این مرحله برای آمادگی برای حضور در رویداد نهایی آموزش نکات ارائه خوب را هم خواهند آموخت.
مسابقات چالشی
مسابقات چالشی در رشته متعددی که ذیلا اشاره می شود، برگزار خواهد شد:
- IT (برنامه نویسی، اینترنت اشیا)
- زیست فناوری (طراحی ماز، فوتومیکروگراف و ...)
- طراحی صنعتی (مدل سازی)
- کارآفرینی
- ادبیات (داستان نویسی و شعر و ...)
- هوافضا (گلایدر، ایربوت، موشک آبی، نجات تخم مرغ و ...)
- سازه (پل ماکارونی، تاورکرین، پل کامپوزیتی)
- رباتیک (آتشنشان، تفکیک زباله، امدادگر، کنترل ترافیک و ...)
- بازی سازی
- شیمی (کمیکار، ابر حباب)
- معماری (آرچیشو)
- انرژی
- و ....
شرایط و نحوه ثبت نام مسابقات
1) مهلت ثبت نام تا نیمه بهمن ماه 1398 و از طریق سایت ۱۴مین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان به آدرس project14.tebyan.net انجام خواهد شد.
2) تعداد نفرات مجاز شرکت کننده حداکثر 5 نفر می باشد. هر دانش آموز مجاز است تنها در یک رشته گرایش ثبت نام نماید.
3) تعداد گروه های شرکت کننده از هر مدرسه و یا مرکز آموزشی محدودیتی ندارد.
4) با توجه به اینکه بعضی از رشته/ گرایش ها به تفکیک مقاطع تحصیــلی طبقه بندی شده اند، شرکت کنندگان محترم به هنگام ثبت از صحت انتخاب مقطع، بخش، شاخه و زیر شاخه اطمینان حاصل فرمایند.
5) تنها رشته گرایش هایی در رویداد نهایی قابلیت اجرا خواهد داشت که تعداد تیم های شرکت کننده در آن، به تفکیک هر مقطع تحصیلی به حد نصاب 10 تیم رسیده باشد.
شرایط و نحوه ثبت نام مسابقات
1) از طریق سایت ۱۴مین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان به آدرس project14.tebyan.net انجام خواهد شد.
2) تعداد نفرات مجاز شرکت کننده حداکثر ۶ نفر می باشد. هر دانش آموز مجاز است تنها در یک گروه ثبت نام نماید.
3) تعداد گروه های شرکت کننده از هر مدرسه و یا مرکز آموزشی محدودیتی ندارد.
تلفن (مسابقات): 81202303 و 81202167 (رویش): 81202111 نمابر: 81202311
پست الکترونیک: project@tebyan.net رسانه های اجتماعی: tebyannojavan@
آدرس دبیرخانه نیز به شرح زیر میباشد:
تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری، جنب حجت دوست، پلاک ۱۲، طبقه اول، مرکز ترنج موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان